Monday, May 7, 2012

Yeahh ! INOVASI... !

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته Bila Tangan dah Gatal nak hapddett...

         Wahh,wahh,,wahh... lama sudah iza tak update blog nih... hihii.. Almaklumlah, bz larh... Ni baru free ! kire dah "Free Giler ! " sebab iza dah habis final exam tuk SEM 6 ! yeayyy ! itu bermakna dengan rasmi nya iza dah nak meninggalkan PMM a.k.a. Politeknik Merlimau Melaka yang sangat2 di cintai nih ! hihii... Tap act tak rasmi mana pon selagi tak KONVO ! haha ! lama lagi... Now iza dok melepak kat rumah je... Relax relax, rehatkan badan menternak lemak dalam badan ! HAHA ! iza tak gemokzzzz oke, juz berisi ckit je ! haha :P

        Korang tahu Projek Sem Akhir untuk pelajar SEM 6 iza wat ape ? Nak tawu ? Nih iza wat "Mesin Pembentukan Belacan ! " ... takde la gempaq mane pon ! biasa2 je, tapi plus minus semua cecah jugaklah RM2000 untuk sebuah mesin... Eh, bukan iza sorang oke.. Dengan member2 group iza.. Satu group ada 4 orang.. Nak tawu tak ape? haha ! 12/4/2012 - 13/4/2012 merupakan "HARI INOVASI JABATAN KEJURUTERAAN MEKANIKAL" .... Act mesin iza menang pingat "Perak" masa bertanding antara Jabatan Kejuruteraan Mekanikal untuk Program DEM (Diploma Kejuruteraan Mekatronik) ... tak bangga tapi bersyukur sebab selama pembinaan mesin nih macam2 perkara berlaku... Yela, manusia ramai yang dengki.. macam2 fitnah n perkara buruk berlaku... Kadang2 rasa nak give up pon ade ! Tapi perjuangan tetap diteruskan !

       Dan utuk kesekian kalinya, group kami bertanding untuk Peringkat PMM pulak pada 18/4/2012 ! satu lagi yang mengejutkan ! Mesin kami tersenarai dalam "Pingat Gangsa" ! kalakar ! Tak sangka ! Alhamdulillah ! Syukur ! Macam2 perasaan ada ! Dan untuk kali kedua kami naek ke pentas untuk terima Sijil Penghargaan dan Sijil Kemenangan Gangsa ! n_n

       Usaha tangga kejayaan kan ?! Nih iza ada share gambar-gambar masa HARI INOVASI untuk ingatan n tatapan bersama ! Chiow ! ^,^











♥ Menarik? Like dan tinggalkan komen oke! tq ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

_Jgn Lupe Klik!_

!♥2010, kini dan Selamanya! Hak Milik Cik Chomeieyza♥!