Thursday, June 30, 2011

1** teka teki teka tekuk



 Disebabkan tadi blog wat poblem, nak upgrade kot..huhu..terbantut iza nak bagi teka teki kat korang...teka teki teka tekuk..rimau mati dalam periuk!! hahahaa...

Blogger laen hari kamis adalah hari Spontenous day, but bagi iza, iza nak wat hari kamis adalah hari untuk iza ajukan sebarang teka teki pada korang..ngeh3! kelainan yang orang cari kan?? huhuu


 Act, teka teki nih adik iza yg soal..tapi iza yang agak lampi nih tak dapat jawab!! malu dehh!! nak tawu tak??


Banyak2 binatang,binatang apa yang paling tua dalam laut??


Law anda bijak,sila jawab! law betol iza bagi 1 markah!! ekekee... ;p

Pada mereka yang dah tawu tuh, baguslah...huhuu..yang tak tawu tuh sila pikio kan jawapannye ape yek..lalalaa~~ refresh sikit minda kita..huhuu

  
JAWAPANNYA!!

 Memandangkan tade siapa yang dapat jawap, so iza akan bagitahu jawapannya... Jawapannya ialah :::

SOTONG!!!
Sebab sotong kan ada janggut, 
sebab tulah iza cakap sotong adalah binatang yang paling tua!! hahahaa


Sotong bersama janggutnye.! see? hahahaa
Wat masak pon sodap..nyumm nyummm...

Masih ingatkah anda pada sotong PAUL??? entah2 die da selamat dlm perut org kot..sebab ada yang ckp die diburu oleh rakyar jerman untuk dimasak atas kekalahan German pada Piala Dunia 2010..hahahaa



Pssttt :: teka teki laen akan menyusul,.tunggu taw!! ngeh3

♥ Menarik? Like dan tinggalkan komen oke! tq ♥

Couple Contest : We are not perfect by Eyra

Haloo... masa iza blogwalking iza terjumpa satu contest nih... menarik sangat contest tuh... contest nih dianjrkan oleh seorang gadis manis, tajuk contest tuh ialah COUPLE CONTEST.. Act tarikh tutup contest nih 30 jun 2011 dan arinih pon da 30 jun 2011.. iza tak tahu lah masih ada ke tak peluang pada iza untuk join contest nih..huhuu... tapi iza nak jugak...hehee...law tak diterima pon takpe asalkan iza da cuba sedaya upaya untuk join contest nih even terlewat sekalipon... ^.^


Contest ini dianjurkan oleh beliau... 
law korang nak join contest yang sweet nih boleh klik pada Banner yea.. :)

Jom kita tengOk ape syarat2nya... 


1. Menjadi Follower beliau?  SUDAH....hee...
2. Membuat satu entry? Entry ini sedang di taip pada ketika dan saat nih..huhuu...
3. Oke, now iza nak citer saat saat pertemuan iza dengan Chenta iza..hihii...

Sebelum tuh iza nak perkenalkan siapakah Chenta iza yang paling iza sayang...jom tengok pic bawah nih...

Bernama Muhd Rahman n dilahirkan dengan sifat yang sangat2 penyanyang...
law korang nak tawu beliau bergambar bergambar bersama dengan teddy bear yg iza bagi (1st  time iza bg dia adiah)
dan itulah baju kapel kami..sweet tak?? wee.. :)



Perkenalan kami bermula tanpa diduga..tanpa dirancang n sungguh iza tak sangka yang iza akan jatuh hati pada dia.. Law korang nak tahu cinta kami cinta alam siber taw...ngeh3...Orang kata cinta alam siber nih tak kekal, banyak penipuan dan macam2 lagilah..hihiii.. Tapi pada kami tak.... Semuanya terletak pada hati kita untuk menilainya, untuk menidak dan mengiyakannya...

Perkenalan kami bermula pada 14 febuari 2011 (hari valentine's day) n ianya memang kebetulan..hihii... selepas berbulan lamanya baru kami perasaan tarikh tersebut...huhu... Semuanya gara-gara statusnya pada Facebook.. Law tak kerana statusnya iza rasa sampai sekarang iza tak mengenali dia.. Dia nih kawan kepada kawan serumah iza.. Namanya AMIRA LIYANA..Nak tawu tak ape status nya yang wat iza tertarik nak komen?? (Kira mcm iza yang ngorat ye, sebab iza gatal komen status dia..tapi law iza tak komen status dia,hah?? Iza takkan kenal dia..tol tak?? hehee)  Oke, status dia berbunyik *siap ada bunyik,lalalaa*   

Status Dia :::  "Mana susah, nak cari AWEK atau nak cari KAWAN SEJATI"??

KOMEN ::

Iza :  Cari sahabat sejati lor...

Dia :: Chomey: yup btol 2.. kdng2 kita cayer shbt kita tp kat blakang habih dy kutuk kita.. Manalah nak carik sahabat sejati neyh. huhuu...

Iza  ::  alah mgutuk uh prkare biasa...hahhaa...adat la mlut manusie ne leh kiye ttup..ye tak? huhuu....tpi ada shbt sejati...antara 1000 kwn y kite ada,,pasti ada sorg....n_n



.............. dan seterusnya...nak tengok betol ke tak?? tengok pic nih.. :)





iza tak tipu kan? masa nih still lagi panggil "saya awak" lalalaa~~


Dan dia pon add iza as his Fwen kat Facebook..masa tuh iza takde apa2 perasaan langsung pada dia.. hihii... Dan cinta kami juga berputik disebabkan Blog juga.. Dia ada satu blog, blog untuk download movie n apa2 sahajalah... tak percaya? Klik sini... Iza ingat after iza approve dia, dia tag iza kat Promotion blog dia..huhuu.. Iza pon teruja n iza sangat2 meminati citer Korea n iza mintak dia masukkan banyak2 citer korea..tak sangka dia tunaikan permintaan iza dalam masa 1 hari je.. Iza off Facebook n tak lame lepas tuh iza bukak n tengOk habis penuh blog dia dengan citer korea..hahahaa~~

Dia kata iza leh request apa sahaja movie yang iza nak.. so iza pon request citer TITANIC sebab iza suke giler tengok citer tuh.. Dia pon cari n keesokannya dia upload movie TITANIC dan tag iza.. huhuu..terharunyee..ape lagi terus iza download!! n 2nd requet iza nak tengOk citer DUHAI SI PARI-PARI... Pon sama jugak...Esoknya iza dapat tagged daripada dia movie tuh..lalalaa~~ Iza pon download... Iza suh dia tengOk citer tuh...n dengan senang hatinya dia download n tengok citer tuh.. waaa lagi wat iza terharu!! ^.^ 
Maafla iza nih ada perangai sedikit poyo..ngeh3...Act citer tuh bawak banyak erti, tentang CINTA dan KASIH SAYANG.

Law korang tak percaya sila lah add dia dan tengok status dia..hahahaa... Tak lama lepas tuh mula la bibit2 percintaan antara kami... macam2 persoalan yang dia tanya pada iza... Macam mana law kita nak tawu kita jatuh cinta lah, Tanda Si Dia jodoh kita lah.. Tu lah nih lah... n iza dengan slumber nye jawap semua soalan2 yang dia tanya...hahaa...tanpa ada sikit pon pertanyaan pelik or ape2 jelah...layan je kan..huhuu... sebab tuh iza kata iza nih agak poyo sikit..hahahaa...

Pada tanggal 3 March 2011 dia meluahkan perasaan pada iza..luah melalui Mesej di Facebook taw..hahaa!! Sumernye Facebook! kui3.. Masa nih kami tak contact melalui fon langsung..sumernye Facebook...dia ckp  " Law nak tahu sape orang yang saya sayang, pergi depan cermin n tengOk wajah sape yang ada dalam cermin tuh!" dengan poyonye iza pon g lah cermin n tengok muke iza! hahahaa... sangat2 poyo masa tuh.. Iza cek2 upenya pas dia luahkan macam tuh dia terus Off Facebook dia n dia ada cakap " Saya off Fb nih n saya nak tengOk jawapannya pagi esok..Selamat malam!" mesej terakhir darinya...n malam tuh iza tak keruan di buatnya... hahahaa... Agaknya iza tidor dekat kul5 jugak la pk jawapannya padahal esok iza nak kena p keje(praktikel) huhuu...

Then iza pon time, (poyo kan? senang sangat time! hehee) dengan syarat kita berkawan dahulu even iza da time dia..lalalaa~~ Dan sejak hari itu bermulah kisah cinta antara kami... Hampir sebulan jugak la dia mintak no fon iza baru iza bagi..huhuu... (jual mahal ckit) dan start la kami mesej di fon sepanjang masa n Facebook pon sama..huhu.. Tanggal 26 March 2011 kami buat keputusan untuk pertama kalinya untuk jumpe..kire 1st date gitulah!! hee... n_n ! hihii... Masa nih memang malu2 giler..kami dapat rasa getaran yang ada pada dada kami waktu itu.. Dari jauh iza lihat senyumannya... senyuman yang sangat2 ikhlas... Dari raut yang sangat2 kacak n hensem itu..hehe.. Penuh kelembutan n sangat2 penyanyang...Kami pon jalan2 , tengok wayang, makan2 minum2 n macam2 lah...

Then pada 2 April 2011, dia mengambil keputusan untuk bawak iza jumpe family dia dekat Bentong, Pahang! masa tuh, waaa nak nanges pon ade...nanges sebab terharu+ cuak+takot..ngeh3.. Tapi Alhamdulillah semuanya oke..huhu.. Bayangkan tak sampai sebulan kapel dia da bawak iza jumpa family dia...Memang betol2 mencuakkan iza..hahaa

Dan pada  9 April 2011 dia pon bertandang ke johor untuk berjumpa dengan family iza pulak...huhuu.. Iza segan sebenarnye nak bawak dia jumpa mak ayah iza..bukan apa, t mak iza cakap iza nih gatal nak kawen dah! hahahaa...tapi iza wat tak tawu je..n Alhamdulillah keluarga iza sangat2 senang dengan kehadirannya.. n adik perempuan iza yang bongsu tuh sangat2 suke dengan die.. sikit2 "abg rahman" hehehee...

Dengan restu n berkat kedua ibubapa kami, Alhamdulillah cinta kami masih utuh dalam hati kami.. Even kami baru setahun jagung dalam percintaan nih, kami sangat2 bersyukur di perkenalkan oleh-Nya secara tak sengaja nih..sangat2 berterima kasih pada Yang Maha Esa... 

Dia dengan adik nya...(; comel kan mereka?? hehee

Di air terjun Chamang, Bentong pahang.

lambang cinta kami...

Dia sarungkan cincin kapel kami pada jari iza.. Masa nih dekat rumah dia..huhuuu
Sweet sangat2 masa nih!!! n_n

Iza dan dia di Teluk Cempedak, Kuantan..
kami sangat2 sukakan KEINDAHAN PANTAI... 

Iza sangat2 bertuah memiliki dia... Dia seorang yang penyanyang, penyabar, walau macam2 karenah yang iza wat dia sikit pon tak pernah marah iza.. Iza nih kuat mengajuk dan dia pulak suka sakat iza..ada je benda yang dia nak wat iza geram..kadang2 kami bertekak jugak,hahaa..tapi biasanya dia yang mengalah n ada jugak iza yg mengalah law mmg salah iza..kami cepat2 mintak maaf..tak boleh ngajuk lama2 lor! nanti winduu!! hehee..dia tak mahu kami bergaduh, bermasam muka..Iza ada nama manja n nama gelaran taw..sumer nih angkara dia..suke sangat2 panggil nama gelaran iza tuh..tapi rahsie lew..ta ley btawu..malu!! hahahaa....law iza majOk ngn dia iza akan cakap 1 ayat nih, dia komfem faham n bukan nak pujuk iza,gelakkan iza lagi adalah..hahaa!! Ayat tuh ape?? MATOK= MAJOK+MENGANTOK!! hahahaa... lagi majok la iza dibuatnyeee...tapi manjok manje..5min jew..pastu iza cari die balik..huhuhuu...dan  dia sangat2 comel di mata iza..huhuu... Kiutt gituu!! Sayang dia!! 

Nak tahu tak satu rahsia?? Act iza nih CINTA PERTAMA DIA!!! FIRST LOVE!!  

Dengan perkenalan yang tak sengaja membuahkan bibit2 cinta antara kami... Mudah2han Allah tetapkan hati kami untuk sentiasa cinta dan sayang antara satu sama lain... Mudah2 kami akan bersama selamanya, Dunia dan akhirat...

Walaupun abang bukan yang pertama dalam hati iza, tapi iza janji Abanglah yang terakhir! selamanya.. Semuga kita Bahagia Selamanya!!! ^.^ 
                    I love u so muchhh!! sarangheeeee...
Aishiteruuuu sayang!!... 
Iza akan sentiasa jadi Bidadari abg, Dunia dan Akhirat... 

Umm,,panjang kan?? hehee... thankzz sudi baca citer iza yang panjang lebau nih..hihihii~~ Sebenarnya tak harap nak menang pon.. Cukup sekadar nak kongsi pertemuan bahagia kami dengan korang2 sumer... 

Law penyertaan iza nih tak diterima sebab da out off day,30 jun 2011...iza tak marah...n iza terima keputusan Admin...semuga Admin bahagia disamping Chenta Admin yang tersayang!! u look so sweet!! law kawen t jemput iza mam nasi minyak Admin ye..hihiii  n_n

...............................................................

Sarangheeeee......

Untuk penjelasan yang sahih, sila ke ruang ini yea..Klik Sini... n_n


KAWAN2 IZA GELARKAN CINTA KAMI NIH ::: CINTA ALAM SIBER! 
DARI FACEBOOK KE BLOG, DARI BLOG PERGI KE JARI, DARI JARI TURUN KE HATI DAN DARI HATI TERCIPTALAH CINTA DAN KASIH SAYANG ANTARA KAMI...
ALHAMDULILLAH.... 
n_n

Lagu kapel kami?? AISHITERU..lambang percintaan kami...
i love this song very much!!


Law boleh iza berharap untuk menang sebab iza nak belikan hadiah yang paling special sempena besday dia tak lama lagy..hehee..n iza nak wat kejutan pada dia!! (:

Doakan iza menang ye.. Amin.....

♥ Menarik? Like dan tinggalkan komen oke! tq ♥

Wednesday, June 29, 2011

Puisi Cinta Darinya (:



Hati,
Menyimpan Seribu Satu Rahsia
Hati,
menyimpan Kisah Satu Jiwa,
Satu Hati,
Terukir Diatasnya Nama Seorang Insan
Insan Yang Sangat Istimewa
Insan Yang Membawa Sejuta Keindahan Kepada Pemiliknya
Insan Yang Sangat Indah Kata-Katanya

Puisinya
Nurkilannya
Hati
Pabila Ia Menyayangi
Teramat Sukar Untuk Ia Membiarkan Insan Itu Pergi
Walau Hanya Dari Kejauhan
Ia Rela Menatap Agar Terubat Rindu Yang Sarat
Tatkala Senja Melabuhkan Tirainya

Hati Mula Mengukir Rindu
Pena Dan Aksara Mula Bersatu
Mengukir Sebuah Kisah Cinta Baru
Kisah Cinta Kau Dan Aku

Lalu Ku genggam tanganmu
Membawa Kau Berlari Meniti Pelangi
Mengulangi Hari-Hari yg Bahagia Bersamamu
Agar Ia Tetap Kekal Indah Dalam Kenangan (^_^)
semuga kita bersama hingga ke akhir hayat...
 Cintaku terlalu istimewa untuknya...Cuma dia n hanya dia yang akan selamanya bertakhta dalam hati iza... I Love u Soo Much Abang!! Aishiteru... Semuga Allah panjangkan jodoh antara kita.. (:

♥ Menarik? Like dan tinggalkan komen oke! tq ♥

# 2 - Wordless day

 korang terjemah kan sendiri key..lalalaa~~ 


♥ Menarik? Like dan tinggalkan komen oke! tq ♥

Senarai U Terbaik di Malaysia 2011

hahahaa... Arinih iza nak share ngn korang sumer senarai Ranking Universiti Terbaik di Malaysia bagi tahun 2011.... jOm...


  1. Universiti Sains Malaysia
  2. Universiti Teknologi Malaysia
  3. Universiti Kebangsaan Malaysia
  4. Universiti Putra Malaysia
  5. University of Malaya
  6. Universiti Malaysia Perlis
  7. Multimedia University
  8. Universiti Teknologi Mara
  9. Universiti Malaysia Pahang
  10. International Islamic University of Malaysia
  11. Universiti Utara Malaysia
  12. Universiti Tun Hussein Onn Malaysia
  13. Universiti Tenaga Nasional
  14. Universiti Malaysia Sabah
  15. Open University Malaysia
  16. University of Nottingham Malaysia
  17. Universiti Teknologi Petronas
  18. Universiti Sains Islam Malaysia
  19. Universiti Pendidikan Sultan Idris
  20. Taylor’s University College
  21. Universiti Teknikal Malaysia Melaka
  22. Universiti Tunku Abdul Rahman
  23. Universiti Malaysia Terengganu
  24. Universiti Malaysia Sarawak
  25. Universiti Tun Abdul Razak
  26. Monash University Malaysia
  27. Universiti Industri Selangor
  28. Wawasan Open University
  29. UCSI University
  30. Curtin University of Technology Sarawak Campus
  31. Asia Pacific Institute of Information Technology
  32. International Medical University
  33. Help University College
  34. Tunku Abdul Rahman College
  35. Al Madinah International University
  36. Universiti Kuala Lumpur
  37. National Defence University of Malaysia
  38. Segi College
  39. Universiti Sultan Zainal Abidin
  40. Universiti Malaysia Kelantan
  41. Limkokwing University of Creative Technology
  42. KDU College
  43. Selangor International Islamic University College
  44. Sunway University College
  45. Malaysia Theological Seminary
  46. Malaysia University of Science & Technology
  47. Olympia College Malaysia
  48. Swinburne University of Technology Sarawak Campus
  49. Malaysian Institute of Management
  50. University of Malaya Medical Center & Faculty of Medicine
  51. INSANIAH University College
  52. Taman Pertanian University
  53. Kuala Lumpur Infrastructure University College
  54. International Centre for Education in Islamic Finance
  55. Majlis Peperiksaan Malaysia
  56. Cyberjaya University College of Medical Sciences
  57. Disted-Stamford College
  58. Berjaya University College of Hospitality
  59. Asia e University
  60. KBU International College
  61. New INTI College
  62. TATI University College
  63. Nilai International College
  64. Asia Pacific University College of Technology & Innovation
  65. AIMST University
 Yang sedihnye tuh, kesian Politeknik langsung tak tersenarai even politeknik da diangkat sebagai U jugak..ngeh3... LOL :p

tak dinyatakan pulak Ranking ini berdasarkan pencapaian akademik pelajar atau berdasarkan penyelidikan yang dilakukan oleh pihak Universiti...Mungkin ia dapat membantu mereka2 yang lepasan SPM untuk memilih U atau IPTA mana yang sesuai dengan kelayakan akademik mereka...


♥ Menarik? Like dan tinggalkan komen oke! tq ♥

Tuesday, June 28, 2011

cOklat??

Tadi iza terbaca satu posting kat group,ada yang cakap makan coklat merbahaya tuk kesihatan...betol ke?? iza tak tawulah kesahihannya so my Chenta pon carikan artikel yang berkaitan dengan coklat nih...nak tawu tak?? jOm baca.... n_n





* Kajian oleh Holland's National Institute of Public Health and Environment mendapati coklat mengandungi 4 kali lebih antioxidants (catechins) berbanding teh hijau, yang mampu mencegah kanser dan sakit jantung. Antioxidants juga mencegah proses penuaan (aging) yang disebabkan oleh free radicals [Fakta: 100mg teh mengandungi 13.9 milligrams catechins; 100mg 'dark chocolate' mengandungi 53.5 milligrams of catechins].


* Coklat mengandungi endorphins, yang mampu mengatasi sakit kronik, di samping bertindak sebagai penenang fikiran.

* Mengandungi Oleic Acid dan Stearic Acid, yang terbukti mampu mencegah penyakit berkaitan jantung.
* Mengandungi phenolen yang mampu mengurangkan peluang untuk mendapat penyakit jantung.
* Mengandungi Seratonin, sejenis neurotransmitter dan bertindak sebagai penenang (anti-depressant) - pernah dengar "makanlah coklat jika kamu dalam keadaan marah"?
* Mengandungi phenylethylamine, peningkat mood.
* Mengandungi vitamin B1, B2, D dan E, juga mineral seperti potassium dan magnesium.
* Satu kajian menunjukkan coklat bukan penyebab UTAMA punca keroakan gigi. Ini kerana coklat mengandungi mentega koko yang sebenarnya menyaluti gigi si pemakannya (ketika makan coklat tersebut), dan bakteria tidak boleh hidup dalam kondisi yang sedemikian. Tambahan, koko itu sendiri merupakan agent antibakteria. Tapi ini tidak bermaksud anda tidak perlu gosok gigi (mak suruh) sebelum tidur yea.


Namun, coklat juga ada keburukannya..

* Mengandungi kalori dan kandungan gula yang tinggi, saturated fat (sama ada dari tenusu, atau dari mentega koko), caffein (namun pada dos yang sangat rendah).
* Segelas minuman coklat panas sebelum makan akan mengurangkan selera makan anda (terutama buat mereka yang sedang menaikkan berat badan).
* Mereka yang mempunyai migraine mungkin mengalami pening kepala jika mengambil coklat, terutama secara berlebihan.
* Coklat, terutamanya dark chocolate, merbahaya kepada binatang peliharaan, kerana mengandungi theobromine. Sekiranya kucing kesayangan anda tertelan seketul coklat, bawalah dia berjumpa dengan doktor haiwan dengan kadar segera. 

Korang tengOk citer Juvana kat TV3 semalam??? Kan Cikgu Zakiah ada cakap makan coklat baik tuk mereka melepaskan rasa geram atau marah yang ada dalam hati..sebab bila kita makan coklat ia dapat mengeluarkan hormon ape tah..( lupe plak..ngeh3..) tapi yang penting makan coklat bestt!! Lelaki pon ada yang menggemari coklat taw... Tak percaya? cuba tanya orang sekeliling korang...termasuk jugak My Chenta, dia sangat2 menyukai coklat.. ^.^
 

Tapi harus ingat, jangan makan terlalu banyak dan berlebihan nanti akan memudaratkan diri anda sendiri... :)

ce bayangkan law keyboard pc or laptop korg mcm nih??? hahaha...Agak2?

Dan coklat jugak boleh merapatkan silaturrahim n boleh memikat hati pasangan kita..huhu..Contoh bila pasangan kita merajuk or pada hari jadi atau hari yang bermakna dalam hidup mereka, benda yang paling asas n selalu menjadi present adalah COKLAT...coklat..memang sangat2 memikat... n_n
♥ Menarik? Like dan tinggalkan komen oke! tq ♥

100?? macam ta percaya!

 Yeayy! yeayy! yeayyy!! yahoooo!! hai senangnya dalam hati, law berbini dua (ekekee,,ape plak nih! kui3)

Act hari nih adalah hari yang paling bahagia wat iza.. Terharu sangat2...Sekurang2nya blog iza dikunjungi oleh mereka2, dorang hargai usaha iza berblogging even ada yang datang ke blog iza tak sampai 10sec, juz follow blog iza n blah...hahahaa..Time kasih yee... :)  ala, tu belakang kira lah kan..pada mereka yang rajin komen pada entry yang iza tulis,dok berjalan2 dalam blog iza nih berejam2...Thanksss sangat2...

Kek untuk sumer Pengirim Surat iza..jangan rebut2 taw..kita kongsi sama2 :)


Lain kali singgah selalu ye... Law korang selalu follow entry blog iza, iza pOmiss akan follow entry baru korang setiap kali korang update..ngeh3..

Lagipon iza baru merangkak2 dalam dunia berblogging nih, tak macam mereka2 yang da senior dlm blogging nih.,banyak yang iza perlu belajar..huhuu... Act iza da ada blog nih drpd tahun lepas agy 2010 tapi malap je blog iza sebab takde feel nak active blogging nih, n iza mula aktif alek 4bulan lepas...umm walaupon agak lama nak mencapai Pengirim surat sebanyak nih,tapi iza bersyukur sangat2.. n_n

jOm kita tengok siapakah insan bertuah yang mernduduki tempat ke -100 sebagai PENGIRIM SURAT iza yang paling kool skali...hihii....

Jeng, jeng, jeng.... Kita tengOk siapa yang kena! hahaha...

Tahniah kepada AFFEN AZIZ kerana anda telah menjadi follower iza yang ke -100..!! sekalung penghargaan kepada kamo n sumer kawan2 iza yang da pon follow blog iza..n kepada yang belum tuh, sudi2lah singgah kat blog iza yang usang nih... Law da alang2 sudi2 lah komen kat entry iza ye..


Law terdapat salah atau silap diharuskan untuk tegur sebab setiap manusia wat silap n kadang2 mood masa tulis entry tuh giler2 sampai ta sedar ada terbuat orang yang membacanya kecil hati dan terasa...

Sayang korang sumer! teruskan menyokong iza sebagai pemblogger yang baru n selamat berblogging untuk sumer kawan2 iza... n_n

Law ada terkasar bahasa sepanjang iza berblogging nih, terlanjur kata maaf dipinta... Maaf Zahir dan Batin Tak payah!! hahahaa... Hape pon tak boleh..hihihii...

Akhir kata....

Sarangheeee to my Chentaaa.... rindu sama kamo sangat2... Aishiteruuu!!

Law ada rezeki lebih iza nak wat Contest larh..huhuu...tapi takot ta dpt sambutan je..umm, nanti bila da sampai Pengirim Surat yang ke-500 insyAllah law takda halangan iza nak Contest...Tak mustahil kan?? lalalaaa~~ 



♥ Menarik? Like dan tinggalkan komen oke! tq ♥

Lupe nama???

 
Gambar sekadar hiasan semata2.. n_n
 
Kamal diundang kawannya makan malam.

Mizal, si tuan rumah, memanggil isterinya dengan kata- kata Sayang... Manis... Cintaku... Sayangku...Kasihku... dan seumpamanya.

Kamal memandang Mizal dan berkata, "Romantis sekali, setelah berpuluh tahun menikah, kau tetap memanggil isterimu dgn kata-kata itu."

Mizal mengangkat bahu dan berbisik, "sebenarnya, aku lupa namanya sejak tiga tahun lalu."
 
 psst :: jgn sesekali korang yg da berumahtangga jadi begini..huhuu... :)

♥ Menarik? Like dan tinggalkan komen oke! tq ♥

kelebihan menjadi isteri&ibu yg solehah

Kelebihan Menjadi Isteri yang Solehah
  1. Wanita yang melayan dengan baik suami yang pulang ke rumah di dalam keadaan letih akan mendapat pahala jihad.
  2. Wanita yang melihat suaminya dengan kasih sayang dan suami yang melihat isterinya dengan kasih sayang akan dipandang Allah dengan penuh rahmat.
  3. Wanita yang menyebabkan suaminya keluar dan berjuang ke jalan Allah dan kemudian menjaga adab rumahtangganya akan masuk syurga 500 tahun lebih awal daripada suaminya, akan menjadi ketua 70,000  bidadari dan wanita itu akan dimandikan di dalam syurga, dan menunggu suaminya dengan menunggang kuda yang dibuat daripada yakut (permata).
  4. Wanita yang memerah susu binatang dengan “bismillah” akan didoakan oleh binatang itu dengan doa keberkatan.
  5. Wanita yang menguli tepung gandum dengan bismillah”, Allah akan berkatkan rezekinya.
  6. Wanita yang menyapu lantai dengan berzikir akan mendapat pahala seperti menyapu lantai di baitullah.
  7. Wanita yang menjaga solat, puasa dan taat pada suami, Allah akan mengizinkannya untuk memasuki syurga dari mana-mana pintu yang dia suka.
  8. Jika wanita melayan suami tanpa khianat akan mendapat pahala 12 tahun solat.
  9. Jika wanita memicit suami tanpa disuruh akan mendapat pahala 7 tuala emas dan jika wanita memicit suami bila disuruh akan mendapat pahala tuala perak.
  10. Seorang isteri yg menyambut baik kedatangan suaminya yg dalam keadaan marah, Allah akan beri padanya setengah pahala jihad
  11. Wanita yang meninggal dunia dengan keredhaan suaminya akan memasuki SYURGA.

Kelebihan menjadi Ibu yang Solehah
  1. 2 rakaat solat dari wanita yang hamil adalah lebih baik daripada 8 rakaat solat wanita yang tidak hamil.
  2. Wanita yang memberi minum susu kepada anaknya daripada badannya (susu badan) akan dapat satu pahala daripada tiap-tiap titik susu yang diberikannya.
  3. Jika wanita memberi susu badannya kepada anaknya yang menangis, Allah akan memberi pahala satu tahun solat dan puasa.
  4. Wanita yang habiskan malamnya dengan tidur yang tidak selesa kerana menjaga anaknya yang sakit akan mendapat pahala seperti membebaskan 20 orang hamba.
  5. Wanita yang tidak cukup tidur pada malam hari kerana menjaga anak yang sakit akan diampunkan oleh Allah akan seluruh dosanya dan bila dia hiburkan hati anaknya Allah memberi 12 tahun pahala ibadat.
  6. Wanita yang hamil akan dapat pahala berpuasa pada siang hari.
  7. Wanita yang hamil akan dapat pahala beribadat pada malam hari.
  8. Wanita yang bersalin akan mendapat pahala 70 tahun solat dan puasa dan setiap kesakitan pada satu uratnya Allah mengurniakan satu pahala haji.
  9. Apabila seorang wanita melahirkan anak & dia mati maka dikira mati syahid.
  10. Sekiranya wanita mati dalam masa 40 hari selepas bersalin, dia akan dikira sebagai mati syahid.

Aduhai diriku seorang wanita,
Syurga sedang memanggil-manggil namamu,
Bidadari sedang menunggu mu untuk dijadikan sebagai ketua mereka,
Para malaikat pula sedang sibuk menghiaskan mahligai untukmu,
Apa lagi yang kau mahu?
Sesungguhnya kehidupan dunia adalah sementara
Sedangkan, akhirat adalah kehidupan yang kekal abadi..
Ayuh, terus berkhidmat untuk suami dan anak-anak,
kerana dengan khidmat, seseorang itu akan mendapat ALLAH swt
dan hanya dengan rahmat Allah swt, seseorang itu dapat masuk ke SYURGA.

Ya Allah, berikanlah kami taufiq dan hidayah untuk menjadi wanita yang solehah…aameen

♥ Menarik? Like dan tinggalkan komen oke! tq ♥

Monday, June 27, 2011

Kelebihan Seorang wanita (^_^)

Nak tawu tak kelebihan yang ada pada seorang manusia yang bergelar wanita?? jOm..bace... :)




1. Doa perempuan lebih makbul daripada lelaki kerana sifat penyayang yang lebih kuat daripada lelaki. Ketika ditanya kepada Rasulullah akan hal tersebut, jawab baginda, "Ibu lebih penyayang daripada bapa dan doa orang yang penyayang tidak akan sia-sia".

2. Apabila seseorang perempuan mengandung janin dal...am rahimnya, maka beristighfarlah para malaikat untuknya.Allah mencatatkan baginya setiap hari dengan 1,000 kebajikan dan menghapuskan darinya 1,000 kejahatan.

3. Apabila seseorang perempuan mulai sakit hendak bersalin, maka Allah mencatatkan baginya pahala orang yang berjihad pada jalan Allah.

4. Apabila seseorang perempuan melahirkan anak, keluarlah dia dari dosa-dosa seperti keadaan ibunya melahirkannya.

5. Apabila telah lahir anak lalu disusui, maka bagi ibu itu setiap satu tegukan daripada susunya diberi satu kebajikan.

6. Apabila semalaman ibu tidak tidur dan memelihara anaknya yang sakit, maka Allah memberinya pahala seperti memerdekakan 70 hamba dengan ikhlas untuk membela agama Allah.

7. Seorang wanita solehah adalah lebih baik daripada 70 orang wali,

8. Seorang wanita solehah adalah lebih baik daripada 70 lelaki soleh,

9. Seorang wanita yang jahat adalah lebih buruk daripada 1,000 lelaki yang jahat,

10. 2 rakaat solat dari wanita yang hamil adalah lebih baik daripada 80 rakaat solat wanita yang tidak hamil,

11. Wanita yang memberi minum susu dada kepada anaknya akan dapat satu pahala daripada tiap-tiap titik susu yang diberikannya.

12. Wanita yang melayan dengan baik suami yang pulang ke rumah didalam keadaan letih akan mendapat pahala jihad.

 13. Wanita yang habiskan malamnya dengan tidur yang tidak selesa kerana menjaga anaknya yang sakit akan mendapat pahala seperti membebaskan 20 orang hamba.

14.  Wanita yang melihat suaminya dengan kasih sayang dan suami yang melihat isterinya dengan kasih sayang akan dipandang Allah dengan penuh rahmat.

15. Wanita yang menyebabkan suaminya keluar dan berjuang ke jalan Allah dan kemudian menjaga adab rumahtangganya akan masuk syurga 500 tahun lebih awal daripada suaminya, akan menjadi ketua 70,000 malaikat dan bidadari dan wanita itu akan dimandikan di dalam syurga, dan menunggu suaminya dengan menunggang kuda yang dibuat daripada yakut.

16. Wanita yang tidak cukup tidur pada malam hari kerana menjaga anak yang sakit akan diampunkan oleh Allah akan seluruh dosanya dan bila dia hiburkan hati anaknya Allah memberi 12 tahun pahala ibadat.

17. Wanita yang memerah susu binatang dengan "bismillah" akan didoakan oleh binatang itu dengan doa keberkatan.

18. Wanita yang menguli tepung gandum dengan "bismillah", Allah akan berkatkan rezekinya.

19. Wanita yang menyapu lantai dengan berzikir akan mendapat pahala seperti meyapu lantai di baitullah.

20.. Wanita yang menjaga solat, puasa dan taat pada suami, Allah akan mengizinkannya untuk memasuki syurga dari mana-mana pintu yang dia suka.

21.  Wanita yang hamil akan dapat pahala berpuasa pada sianghari.

22. Wanita yang hamil akan dapat pahala beribadat pada malam hari.

23. Wanita yang bersalin akan mendapat pahala 70 tahun solat dan puasa dan setiap kesakitan pada satu uratnya Allah mengurniakan satu pahala haji.

24. Sekiranya wanita mati dalam masa 40 hari selepas bersalin,dia akan dikira sebagai mati syahid.

25. Jika wanita melayan suami tanpa khianat akan mendapat pahala 12 tahun solat.

26. Jika wanita menyusui anaknya sampai cukup tempoh (2 tahun), maka malaikat-malaikat di langit akan khabarkan berita bahawa syurga wajib baginya.

27. Jika wanita memberi susu dadanya kepada anaknya yang menangis, Allah akan memberi pahala satu tahun solat dan puasa.

28.Jika wanita memicit suami tanpa disuruh akan mendapat pahala 7 tola emas dan jika wanita memicit suami bila  disuruh akan mendapat pahala 7 tola perak.

29. Wanita yang meninggal dunia dengan keredhaan suaminya akan memasuki syurga.

30. Jika suami mengajarkan isterinya satu masalah akan mendapat pahala 80 tahun ibadat.

31. Semua orang akan dipanggil untuk melihat wajah Allah di akhirat, tetapi Allah akan datang sendiri kepada wanita yang memberati auratnya iaitu memakai purdah di dunia ini dengan istiqamah.


Bersyukur lah kerana dipilih manjadi seorang wanita!
♥ Menarik? Like dan tinggalkan komen oke! tq ♥

Awan Nano iza ^.^



Say hyeee to all may reader..huhuu... hyeeee.... :)
Nape dengan iza nih?? Act ari ahad adalah hari tuk iza share lagu2 kegemaran iza.. Best broo!! Da macam stesen radio plak kan...hua3...

Now,jOm...tengok minggu nih iza nak share lagu ape?? Jeng, jeng, jeng.....

AWAN NANO...!

lagu yang tengah HOT skang nih... Panasss!! Macam goreng pisang! kui3... Dan telah pon jadi lagu febret iza skarang..hehee..

Awan Nano??? Maksudnya ape?? korang tahu tak?? umm...

Awan Nano meansss Awan yang besar... Awan yang akan menutupi sinaran matahari yang panas n terik uh supaya jadi teduh dan nyaman... Awan yang menjadi pelindung pada siapa2 yang berada di bawah nya... Awan yang akan wat kita rasa sejuk, n terhalang daripada sinaran terik matahari..

Awan Nano? adalah lagu yang sangat2 sesuai tuk mereka yang bergelar Ayah...Ayah yang sentiasa melindungi keluarganya daripada sebarang bahaya.. Yang sentiasa berkorban jiwa dan raga, keringat, tenaga n segala2nya untuk menyara keluarganya...begitu hebatnya Awan Nano yang kita sebagai seorang anak memiliki dia di dalam hidup kita.. Mencari rezeki untuk kita, sentiasa bersabar dengan karenah kita, sentiasa ada waktu kita dalam susah dan senang..sanggup berkorban nyawa melindungi keluarga yang dia sangat2 cintai.. Dan sangat2 setia untuk memimpin keluarganya..

Begitu besarnya pengorbanan seorang ayah dalam kehidupan kita.. Dunia dan akhirat... Sayang dan berbaktilah kepada mereka..selagi masih ada hayat mereka...mendoakan kesejahteraan mereka, Ibu bapa kita adalah insan terbaek yang kita ada dalam hidup kita..tanpa mereka, tanpa cinta antara mereka, tanpa kasih sayang n ihsan mereka siapalah kita.. kita tak kan mampu hidup tanpa mereka... :)

♥♥ Inilah Awan Nano iza..sayang dia sangat2!! ♥♥


AWAN NANO - HAFIZ AF7

Lihat ke arah sana
Serakan warna dan berarakan
Awan

Pabila terik panas
Segera hadirnya memayungi diri


Pabila kau dahaga
Sesegera turun hujan melimpahkan kasihnya
Pabila kau katakan
Akulah awan itu yang kau mahu


Begitulah awan nano
Setia melindungi diri
Tika panas mencuba menggores pipi
Dan bibirmu



Begitulah awan nano
Sering saja tak terduga hadir
Dan tak akan tercapai jejarimu


Kasihnya
Kasih tiada banding
Setia tiada tara
Bagaimanapun jua

Awan kekasih sebenarmu sayang
Walaupun tak akan tercapai jejarimu


Lihat diriku ini
Yang sesekali pernah kau bagaikan awan
Sehingga tak mungkin terlupa
Berikan belas sedari dulu


Sehingga tak mungkin termampu saksi
Setitis pun air matamu kasihku
Sehingga kau katakan
Akulah awan itu yang kau rindu


Akulah awanmu yang sedia
Melindungi dirimu tika panas mencuba menggores pipi
Dan bibirmu

Akulah awanmu yang sering kau rindu
Dan tak terduga hadirmu walau tak tercapai jejarimu


Kasihku
Kasih tiada banding setia tiada tara
Bagaimanapun jua
Aku pelindung dirimu sayang
Walaupun tak akan tercapai jejarimu


Begitulah awan nano
Setia melindungi diri tika panas mencuba menggores pipi
Dan bibirmu

Begitulah awan nano
Sering saja tak terduga hadir
Dan tak akan tercapai jejarimu


Kasihku
Kasih tiada banding setia tiada tara
Bagaimanapun jua
Aku pelindung dirimu sayang
Walaupun tak akan tercapai jejarimu


kita amek iktibar daripada video klip nih.. n_n

Download Songs ::: Awan Nano- Hafiz AF7

Lagu nih iza tujukan khas untuk ayah iza.. Ahmad Sabri Bin Fadzil...kerana dia adalah ayah terbaek yang iza ada dalam hidup nih... takkan ada pengganti dan akan sentiasa ada dalam hati iza selama2nya.. Kerana dia iza jadi iza yang sekarang.. Terima Kasih ayah! I love u soo muchh!! :) Iza sangat2 bertuah memiliki ayah sebagai ayah iza...sangat2 bertuah! Ayah la awan nano iza..yang paling kacak dan yang paling mulia dalam hati iza... n_n

Kasih ibu membawa ke syurga, Kasih Ayah sepanjang masa!! Cinta mereka sangat kuat terhadap anak2nya..betapa kita bertuah memiliki mereka dunia & Akhirat...


Sarangheeee......

--------------------------------------------

Tahniah Hafiz..kerana anda telah berjaya menyampaikan lagu ini dengan begitu baek n hebat sekali  :)


♥ Menarik? Like dan tinggalkan komen oke! tq ♥

Sunday, June 26, 2011

Nuffnang syg aku! OMG!

hallooo sumer... sihat ka? hari nih iza tak de nak cakap ape pon.. hehee..juz nak bagitahu tadi iza bukak akaun nuffnang iza...waah,sangat2 terkejut beruk jgk lah..hahaa..maklumlah da lame tak bukak kan...sekali bukak tengok ade longgok emas dalam akaun tuh... hihii... Nak kata banyak tuh takdelah banyak sangat..boleh la...lepas la tuk iza beli gula2 seposen dapat 2biji tuh..kui3... Nak tawu tak bape iza dapat? jOm tengok... heee...

Ade la jugak kan walaupon ckt..ngeh3... ;p

Bersyukur sangat2..hahaa...banyak la jugak tuh..hee...Tengkiuuu so muchh nuffnang!! hehee..kerana bermurah hati bagi iza...wee...daripada ta dpt langsung kan?? sikit2 lama2 jadi bukit...kayuh pelan dulu..t lama2 sampai la ke daratan,ye tak?? hihihii... 

Lain kali nuffnang murahkan hati bagi iza ye..bagi banyak2 sikit! hahahaa... (Amboi,demand lak ai,kui3) ummm..tuh bermakna nuffnang syg kat iza...sebab tuh die bagi.... n_n

Korang sumer kan baek..da alang2 jengah blog iza tuh ringan2kan la skali jari korang klik2 iklan nuffnang tuh..hehee..bantu membantu kan amalan mulia...ngee~~ 

Oke,tuh je iza nak kaborkan..hahaa.. 

Thankzzz soo muchh Nuffnang!! Nanti bagi lagi taw..huhuu.. ^.^

..........................................................................


Sarangheeee.... Tataaaa....









♥ Menarik? Like dan tinggalkan komen oke! tq ♥

Contest Blog Paling Comel by Ed Faris!!

Ohayoo sumer....selamat pagi... Act tadi bukak fb iza dapat noti drpd Syah Zahari.
Iza dapat jemputan tuk jOin satu contest yang dibuat oleh Ed Faris.. so iza pon amek kesempatan nih,ala bukan susah pon syarat2 die..ngeh3... nak tengOk tak ape syarat2 nye?? jOm ikot iza.....


SYARAT-SYARAT PENYERTAAN!! 
1. Mesti follow Blog Ed Faris & Blush . . . . .  DONE!
2. Contest ini bermula dari 24 Jun hingga 15 Julai . . .  Awal2 lagi iza da masuk! hahaa...

3. Penyertaan seseorang itu haruslah tidak melebihi daripada satu. Sekiranya didapati melebihi satu akan dibuang serta merta! . . . Ok,,memang Blog iza ada satu pon!! ngeh3...

4. Penyertaan terhad untuk 20 orang! So, the early bird catch the worms! . . . Tak tahu lor maseh ada pluang nak jOin nih..sebab die nak 20 0rg je..umm,,tapi cuba je! haha...

5. Blog itu mestilah secomel-comelnya, sekreatif-kreatifnya n semontel-montelnye . . .Nih pon tak tawu cukup syarat ke tak! tunggu jelah dorang nilai comel, kreatif n montel  ke tak blog iza nih,hua3...


CARA NAK MASUK CONTEST!!

1. Hantarkan link blog dan profile korang ke alamat email Ed Faris iaitu lexma009@gmail.com

2. Then post kan entry nih didalam blog korang . . . Oke, DONE!!

3. Copy Banner di atas dan letak dalam entry . . . DONE!!

4. Sila tag seorang rakan yang mempunyai Blog dan pastikan dia tahu . . 
errmmm...nak tag Miss Faten lor..huhuu...abis la ekau!!

5. Letak link entry tersebut dalam di dalam ruangan comment box Ed . . . .DONE!!

Oke, asenye sumer da oke kot..cukup syarat n menepati kehendak piawaian Ed Faris... Law korang nak jOin jugak contest nih leh kew p kew blog Mr. Ed Faris sendiri dan baca terma &syarat2 nya..okeh???

Law nak tahu hadiah2 nye,p sendiri kat blog ye..huhuu..

okee sumer..tataaaaa....

Sarangheee......
......................................................................
psssttt ::: Upenye Ed Faris nih muda lagi,form 3 agaknye! papepon tahniah kat die..da pandai berblogging n wat contest lagi..law iza dulu umor  macam nih tak kenal ape tuh blog!! hahahaa...congrate! n_n










♥ Menarik? Like dan tinggalkan komen oke! tq ♥

Saturday, June 25, 2011

2 dalam 1,haha....

Salam korang sumer..hee...selamat malam..n bakal selamat pagi!! hah da pagi dah pon,now mase iza tulis entry nih jam dah menunjukkan pukul 12.01a.m. so da pagi lah kan?? hehee... Ummm...arinih dengan rasminya iza tulis entry baru setelah penat berhempas pulas edit blog n berbagai2 la..hahaa...penat sgt2... Act nak edit sikit je,tambah "Background Title kat Sidebar" tuh, alih2 sumer setting lari...ce korang tengok Sidebar iza mana ade iza usik ape2, letak background ke ape ke,takde kan?? hahaa...serik la syg uitt...adeii laaa...disebabkan bende tuh iza terpaksa RESET  Blog iza balik kepada seasal2nya n mula edit bermula daripada -zero n akhirnya berjaya siap jugak dalam masa satu hari dengan duduk depan laptop nih lebih kurang...ermmm...6jam jugak kot....hehee... Biasalah, iza tak mahir sangat bab2 komputer nih... (:

Oke,act iza nak ucap beribu2 time kasih kat seorang gadis comei nih..nak tawu tak nape?? hee...sebab die da bersusah payah watkan iza doodle..huhuu..korang mesti tak penah dapat doodle free kan?? hihii...tuh yang terharu sesangat2 tuh.. iza ada wat jugak doodle nih tapi tak comei pon..waaaaaa tangan tak de berseni..mana nak lukis cecantik nih..hehee..jom tengok...

.

.

.

.

.

.

.



okeh..nih die doodle tuh..comei kan?? hee... tengs sangat2 kat ShagComot sebab sudi watkan iza doodle yang comei nih... n_n

Hahh,,lagi satu hari nih hari paling bahagia tuk iza..nak tawu nape?? wee... SEPAH menang MaharajaLawak Musim1 nih..lalalalalaaa~~~ iza WAJIB download video ML uh, nak tengok performance sepah... cayalah sepah!! iza memang dah agak dowang akan menang!!! sungguh ku da sangka!! hehee...nak tengok betapa fanatiknye iza kat sepah...tengok entry nih..huhuu...mmg khas tuk sepah! Seandainya law dorang leh bacakan...huhuu... Klik Sini ... iza memang minat giler giler dekat sepah..huhuu..sayang sepah sangat2..!!!

hehehe....anyway..tahniah sepah!! Good jOb bro!!  teruskan usaha anda untuk jadi pelawak no 1 negara!! bukan negara je..malah dorang mampu jadi pelawak yang internationale..hihihiii... ^.^  Senang hati lah si Jepp & mamat, tak payah pk wit tuk kawen..huhuu..agak nye pasnih kua biter tup2 dorang nak mendirikan masjid! ngeh3...n tahniah jugak untuk si Syuib aka DAFI...Siti Sarah kan mengandung, rezeki anak mungkin..Alhamdulillah...:) Tapi iza memeng tak boleh blah..tak abis2 dafi dripada 1st episod sampai akhir, Dafi, Dafi, Dafi...Dan akhirnya Dafi muncul..! sebagai kekasih gelap si Mah,isteri kepada jepp dalam part muzikal comedy! yeahh!! mmg baek punyer!!  hahahaa...

Love u SEPAH!! u're the best!! Iza memang minat giler dengan sepah..Harap2 dapat jumpe dengan Sepah 1 hari nanti..lalalaa~~


Nanti iza update key video sal Maharaja Lawak minggu Akhir nih!! tunggu taw...kita tengOk sama2 sambil makan cekedis oke..hahaaa... ;0


tataa sumer...Doakan yang terbaek tuh Sepah k!!

...................................................................

Sarangheee.....



♥ Menarik? Like dan tinggalkan komen oke! tq ♥

Friday, June 24, 2011

Lagi..dan lagi..!!


Hulooo....mownink sumer!! wee...iza baru lepas edit blog..hee...ape macam?? comei kan blog iza?? ngeh3... :face54: Act iza rindu nak tulis entry baru..tapi iza tak tawu la nak tulis ape..hahaa...umm kekeringan idea...tuh yang iza edit2 blog iza nih..lagipon untuk mereka2 yang dtg melawat blog iza..tak lah dowang boring kan...kena la ada kelainan ckt...huhuu...

:100:Design blog!!! Hottt!! :98: panas! baru kuar daripada oven! hahaa... :face72: nah iza bagi bunga:101: tuk mereka2 yang sudi lawat blog iza...iza sebenarnya baru 1st time menjadi install icon2 nih sumer! tuh yang teruja tuh!! kihkihkih Apelah iza nih! umm...:face42:
Rasanya macam da takde pape kan nak cakap?? hihii..t iza update entry baru yer...ada somtink iza nak citer kat korang sumer!! nak tawu tak ape??

.

.

.

.

.

.

.

Iza dapat doodle daripada someone...hehee...korang jeles tak?? hihii...t iza citer siapa gadis comei tuh ye..wee...terharu dehh!! :face2:


oke lah...jumpa di lain entry!!

Papai sumer!!

...................................................................

Sarangheee.....





♥ Menarik? Like dan tinggalkan komen oke! tq ♥

Thursday, June 23, 2011

tak pernah jemuu!!

fuhhh...legaa...penat meyhhh!! iza baru siap buat header baru tuk blog iza nih..hihii...iza nih asik2 header baru kan?? cam takde keje laen je kan..umm..Act ada org ckp header iza cam budak tecik..yelah...ngan katon2..hahaa...tapi nak buat macam mana da iza minat katon uh..hahaa...

nak tengOk koleksi header iza yang penah iza wat??? jOm...flashback...!!!

Nih yang 1st skali iza wat... Klik Sini ...ada macam budak2 kan? hahaa..lukisan yang tak matang langsung..pastu iza tak edit sndri juz copy template yg ada kat Picnic then edit..hahaa.. Oke tuh 1st try, nih plak 2nd try wat header Klik Sini hehee...bertemakan tah pape..iza edit guna photoshop n photoscape...agak poyos ckt...hik3...then nih plak 3rd try iza wat header Klik Sini ..oke tema die StrawberryShortCake.. Act iza minat sangat2 dengan katon uh.. Comeiii,Kiutt n paling penting dia warna pink..hihii... (;

Oke skang iza nak tnjuk plak header terbaru iza hasil jari2 iza dan buah2 akal n idea fikiran iza..ngeh3..nih dia...tengOk bawah...huhuu...

.

.

.

.

.

.

.

tuh la header baru iza..hee...

oke tak? sila komen yea!

tenggssss sumerr!!

..........................................................

saranghee!!


oke tak? law ye sila tekan butang LIKE dibawah yea!! hihii...
^.^

♥ Menarik? Like dan tinggalkan komen oke! tq ♥

Monday, June 20, 2011

pergilah kau....





Act, malam nih malam yang sedih wat iza... i dont know why... tibe2 rase nak menangis..hurmm... tapi iza kena kuatkan semangat.. iza tak nak nanges.. t orang kate iza nih lembik!!! 

Bila iza sedih iza suka dengar lagu nih... Sepasang Kurung Biru - Khairil Johari... Ni memang lagu raya yang iza paling suka drpd iza kecik lagi....ummm....even iza tawu lagu nih tak kena dgn situasi skang yang bukan hari raya..tapi tahlah, iza suka sangat dengar... n iza tengah dengar skrang.. da bape kali repeat... Urggghh,, pergilah kau kesedihan nih jaOh drpd hati nih...iza taknak kesedihan tuh wat mase nih!!! 

Tapi iza cuma mampu bersabar n terus menunggu,, menunggu satu benda yang tak pasti lagi tuk iza... ):

Iza sayangkan dia sangat2...


Mengertilah...

Selamat Malam semua....

...................................................................................

-chomeieyza-

♥ Menarik? Like dan tinggalkan komen oke! tq ♥

...Aimifiqa Garden Bloglist...

Hallooo..halooo korang2 sumer...wee... Arinih iza dapat jemputan tuk jOin Aimifiqa Garden Bloglist ...bunyik macam best je kan??? hee... iza tertarik nak jOin.. Sebab iza nih newbie lagi blm blogger... Act nih 1st time iza jOin event or contest or papelah yang dianjurkan oleh blogger2 laen..hehee...


jOm...terjah...






Oke.. Syarat2 nya??? 


1. Create entri Amifiqa Garden Bloglist...  DONE!!


2. Like fan page.. DONE!!


3. Follow Blog nih... DONE!!


4. Tag kawan2..hah,kita tengok sape yang kena..hahahaa...
        - MissFaten
        - Nor Hayati 
        - Nuryn Natasya
        - Keyna
        - Azilah Cinta Hafiq
        - Hidayah Syukor

  Oke cukup lah tuh! terlebih plak iza tag! hee.. DONE!!

5. Category ye?? umm... iza plih Rerama lah..wee... n_n      DONE!!

 

6. Oke...bereh boh! hehee... 

Law korang berminat nak jOin, klik SINI ya kawan2...

tataaa....

--------------------------------------

    -chomeieyza-




♥ Menarik? Like dan tinggalkan komen oke! tq ♥

Selamat Tinggal kawan!!


Mowninkk sumer...wahh,pagi yang indah.. dengan langit yang cerah n angin yang sepoi2 bahase..hehee... Act hari nih iza nak share somtink ngn korang sumer...malam tadi masa iza tengah denga radio era kat blog iza nih, tibe2 dj era tuh putarkan satu lagu duet...tapi iza tak awu la nih lagu baru or iza yang ketinggalan zaman..ngeh3!! mule2 iza ingt sapelah yang nyanyi kan.. lirik lagu die sedih... Act da banyak kali iza dengar lagu nih kat radio juz tak tawu suara siapa yang merdu n kool yang nyanyi...setelah di siasat, dikaji di selidik rupenya lagu nih gabungan suara Dina Nadzir & Zizan Raja Lawak!  

  Gandingan yang mantap! Berkesan! lagu nih sgt2 best!!!


tajuk lagu tuh??? 


SELAMAT TINGGAL

Tak percaya cakap iza lagu nih best??? ce korang dengar..nah tengOk vidoe nih...


Amacam?? iza suka rap Zizan tuh....hehee..sedap jugak suara Zizan nih....best2..tapi part Dina pon best jgk...
Iza terhibur dengar lagu nih.... Tajuk lagu nih macam sedih tapi bile dengar rancak...so tak la terlalu memdayu2..hehee..best...Tak hafal lirik?? Nak karOk sambil dengar lagu nih? 
Nih iza bagi lirik dia..KarOk la korang puas2....hahahaaaa...iza baru lepas karOk lagu nih! Siap da hafal da pon lirik nye..baru bape jam...huhuu...

Lirik Lagu Selamat Tinggal Zizan & Dina 
Selamat tinggal kawanku
Tak mudah aku pergi
Bila wajahmu
Sentiasa di hati ini

Ok
Dah memang
Bukan mudah untuk ku menerima hakikat
Dalam hidup ini sentiasa ku tersekat
Apa yang ku harapkan
Kasih sayang yang suci murni
Tetapi semuanya hilang setelah kau pergi
Dulu hari-hari ku berwarna warni
Kini kian mendung
Ia tinggal satu memori
Jangan jangan lepaskan genggamanku ini
Hidupku hanya bermakna jika kau di sini

Mana janji
Mana erti
Kenapa gembiraku kini menjadi sepi
Musnah segala apa yang ku impikan
Tetapi ku tetap tabah
Kerana Tuhan yang menentukan

Kau tetap pergi apakan daya
Walaupun ku telah mencuba sedaya upaya
Ku harapkan ini sesuatu yang kekal
Namun ku terpaksa melepaskanmu baby
Selamat tinggal

Selamat tinggal kawanku
Tak mudah aku pergi
Bila wajahmu
Sentiasa di hati ini

Tiada ertinya kau tinggalkan aku
Sedangkan teramat ku mengasihi dirimu
Cuba ingat semua yang kita pernah lalui
Sayang bukalah fikiranmu kembali
Ku tak mahu hidup tanpamu di sisi
Hanya kau seorang yang pernah aku kasihi

Jangan pergi jangan pergi
Jangan tinggalkan aku begini
Jika aku yang engkau cintai
Kenapa semua ini
Kenapa semua ini
Mengapa semua ini
Jika aku yang kau cinta
Mengapa semua ini

Kenapa semua jadi begini
Kenapa mengapa
Jangan pergi jangan pergi
Jangan tinggalkan aku begini

Selamat tinggal kawanku (usah pergi)
Tak mudah aku pergi (jangan biarkan ku menderita)
Bila wajahmu
Sentiasa di hati ini (aku sentiasa di dalam dada kamu sayang)

Walau ku pergi sayangku (usah pergi)
Dalam jiwaku ini
Kaulah cintaku yang kekal
Selamat tinggal

Selamat tinggal kawanku (usah pergi)
Tak mudah aku pergi (jangan biarkan ku menderita)
Bila wajahmu
Sentiasa di hati ini (aku sentiasa di dalam dada kamu sayang)

Walau ku pergi sayangku (jangan pergi)
Dalam jiwaku ini
Kaulah cintaku yang kekal
Selamat tinggal

Kau cintaku yang kekal
Selamat tingga
l

Oke..da dengar kan? nak DOWNLOAD lak?? Klik link sini...



Oke...dah?? dengar la...

Law dah download tuh ringan2kanlah jari korang tuk klik PAGES FB iza key!! kOrang memang terbaekkkk!!!

Thankzzzzz..... Sayang kOrang sumerrr...hihiiii... n_n

.......................................................




♥ Menarik? Like dan tinggalkan komen oke! tq ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

_Jgn Lupe Klik!_

!♥2010, kini dan Selamanya! Hak Milik Cik Chomeieyza♥!