Monday, May 23, 2011

* tanda2 lelaki merajuk *

huhuu...lelaki merajuk?? faktaaa!!! lelaki mmg kdg2 kuat merajOk n mmg suke sgt2 dipujuk...tapi kite sbgai isteri, kekasih, sahabat atau ape saja kdg2 tak sedar yang chenta hati kita tu sedang merajOk..betol tak?? hihii...cam aku laaa...aku pon tak awu knape my Chenta tuh majOk..sebab ape die majOk..then cam mane aku nak pujuk.. hahh,, entri kali nih aku nak share ngn kamo, kamo, n kamo jgk! supaye kamo sume tawu ape tanda2 lelaki tuh majOk!! n_n

jom2,,kita share same2 bende yg bermanfaat nih..huhuu..:)




Diam Seribu Bahasa
Dia diam je sepanjang ada dengan kita. Walaupun kita bercakap dengannya, dia hanya mengiayakan atau dia anggukkan kepalanya saja. Dia sikit pun tak akan layan kita seperti sebelum ini. Jika benda ini berlaku, sah lah tu dia merajuk dengan kita.

Buat Tak Tahu
Dia akan buat tak tahu dengan kita. Jika kita minta tolong dengan dia seperti kemaskan meja ke, dia buat acuh tak acuh je. Paling teruk, dia buat-buat tak dengar (pekak betul-betul baru tau!). Ini cara protes yang paling teruk sebab dia bukan je buat kita geram tapi buat seolah-olah kita ni tak wujud.

Menolak Untuk Makan Bersama
Bila lelaki merajuk biasanya dia tak nak jumpa kita atau face to face dengan kita. Dia akan bagi alasan seperti "awak makan la dulu, saya kenyang lagi la..lagipun, saya dah makan dengan kawan saya tadi" (walhal perut lapar... nak uji dorang, kita dok je sila depan dorang, sambil makan... )

Masam Muka
Tindakan yang ni ialah tindakan yang paling kita geram. Dah lah tak nak cakap ngan kita dah tu nak tarik-tarik muka pulak. Tak puas hati la konon. Tapi adat la kalau orang dah merajuk. Perempuan pun lebih kurang je! (amik hanger, gantung kat muncung dia)

Baca Surat Khabar
Bab ni memang tabiat orang lelaki. Tapi kalau surat khabar tu dibaca banyak kali tanpa sebab maknanya jiwa dia tak tenteram & ada sesuatu yang mengganggu diri dia. Lagi-lagi pulak kalau tengah-tengah malam buta.

Menonton Televisyen Hingga Lewat Malam
Dia akan tengok TV tu sampai larut malam walaupun rancangan tu bukan rancangan kegemaran dia. Mata dia di TV tapi hatinya ke lain. Kita kena peka beb!

Keluar Rumah Tanpa Beritahu
Ada lelaki yang tak akan memberitahu mana dia nak pergi. Nak protes la tu kononnya. Kita jangan paksa dia untuk menjawab pertanyaan kita kerana confirm dia akan buat dek je!

Matikan Telefon Bimbit
Ha ni satu lagi tabiat lelaki. Dia tak suka diganggu bila perasaannya tengah marah. Untuk mengelakkan kita mengganggu dia, dia akan matikan telefon bimbit dia & bagi alasan bateri kong. Alasan dia satu je, dia tak mahu dengar suara kita takut perasan marahnya lagi kuat... Alaa, bila dah rindu call jugak last-lastnyer!

Hisap rokok
Macam tak pernah dapat rokok setahun...



-amacam?? da tahu kn?? soo...law kekasih, sahabat atau ape2 jelah kamo majOk o tarik muncung itik uh,, cepat2 la kowg kesan ye...jgn sampai dpd majOk bertukar jadi marah plak sudah la..hahaa....yang penting law lelaki nih majOk, beri die mase tuk tenangkan fikiran sebab lelaki nih ego ckt!!! n bile die da oke,,baru kowg mulakan adegan pujuk memujuk ngan die..insyAllah,die akan cepat terpujuk! nanti aku share ngn kowg camner nak pujuk bile lelaki sedang majOk pulak oke!! hik3x! -

.................selamat berjaya................
♥ Menarik? Like dan tinggalkan komen oke! tq ♥

0 000 ucap syg pada Cik Iza:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

_Jgn Lupe Klik!_

!♥2010, kini dan Selamanya! Hak Milik Cik Chomeieyza♥!