Wednesday, December 14, 2011

TUTORIAL | Penyelesaian kpd Masalah bX-l4u1mh pada blog !

Bila Tangan dah Gatal nak hapddett...

Yeayy ! blog iza dah kembali ke asal . Dah takda masalah bX-l4u1mh tuh ! Masalah nih terjadi bila korang nak view page element dia akan keluar erorr macam kat pic bawah nih . Kira korang tak boleh nak edit blog korang lah . Tapi iza dah jumpa jalan penyelesaiannya. Nak tawu tak macam mana cara iza buat ? Tengok steps di bawah .


1) Download Software Piriform C Cleaner . SINI 
2) Install dan run software tersebut.
3) Clean semua cookies, history, cache dan system temporary files. 
4) restart computer . kalau tak restart pon tak apa. 
5) Open browser (IE, Mozilla, Chrome) dan lig in akaun blogger korang. 
6) dashboard <> Design <> Page Element .
7) Its will works... like usually ! yeayyyhhh ! 

 Install Piriform C Cleaner tuh . Ia dapat membantu juga di masa akan datang ! hihii



** Take note : Selalu lah clean cookies , history , cache dan sebagainya . Kira dengan cara tuh browsers kita akan lebih selamat daripada error bagai nih dan nak open website pon akan jadi lebih cepat !
Pesanan ikhlas : Cik iza yang terlepas daripada ketensionan yang melanda kejap tadi .  HAHA.

♥ Menarik? Like dan tinggalkan komen oke! tq ♥

1 000 ucap syg pada Cik Iza:

Hadirah said...

mcm mane nk lig tu???..lig tu ape??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

_Jgn Lupe Klik!_

!♥2010, kini dan Selamanya! Hak Milik Cik Chomeieyza♥!