Sunday, December 18, 2011

TUTORIAL | Membuang Virus Malware di blog

Bila Tangan dah Gatal nak hapddett...

Hari ini iza sungguh terperanjat ! Korunk nak tahu tak apa ? huhuu . Masa tuh rasa macam nak menangis pon ada , terkejut beruk , gabra , cuak , pendek kata semua perasaan ade ! Blog iza da di cemari oleh MALWARE ! Tak sihat blog iza ! Aduh . Tapi jangan risau semua dah oke dah . Nak tahu tak binatang (virus) apa yang masuk blog iza nih ? Tengok bawah nih -->

Ripway.com

Oke, dah tengok kan ? Jom ikot iza kita neutral kan balik bagi virus - virus nih "mampos" dibaham antivirus ! HAHA. melawak je. 

STEPS : : :

1) Login akaun blog <> Dashboard <> Design <> Edit HTML .
2) Ctrl + F dan taip ape jenis virus yang masuk blog korang tuh  . 

**Contohnya Ripway atau  Nikbir atau mommypinky85

3) Kalau korang tak jumpa korang back semula dan Tick Expand Widget Template.

4) Korang akan jumpa satu Url seperti contoh kat bawah nih .
5) Padam url tersebut .  ** Url tersebut tuh adalah malware ! 

6) Klik Save Template dan View Blog . Blog korang akan berkeadaan seperti biasa :)

Nota Kaki :--> Bagi siapa - siapa yang tak perasan Malware ini di blog korang boleh try search di HTML korang okey !

Selamat Mencuba !


♥ Menarik? Like dan tinggalkan komen oke! tq ♥

0 000 ucap syg pada Cik Iza:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

_Jgn Lupe Klik!_

!♥2010, kini dan Selamanya! Hak Milik Cik Chomeieyza♥!