Tuesday, December 20, 2011

TUTORIAL | Transparent header untuk Simple Template .

Bila Tangan dah Gatal nak hapddett...

Kali ini iza nak tunjukkan dekat korang macam mana nak transparent header . Tapi tutorial ini untuk pengguna yang memakai Simple Template je taw ! huhuu . . Yang selain tuh mungkin tak sesuai . Oke kita start sekarang . HEHE .

STEPS : : : 

1) Dashboard <> Design <> Edit HTML <> Tick Expand Widget template

2) Copy code ini, tekan Ctrl + F serentak dan cari code di bawah .
/* Mobile

3) Copy code di bawah ni dan paste kan di ATAS code  /* Mobile tadi 

.header-outer, .content-inner { background-color: transparent; }
.main-outer, .tabs-outer { background-color: $(content.background.color);}

 4)  Preview dan kalau takde error just SAVE !


♥ Menarik? Like dan tinggalkan komen oke! tq ♥

2 000 ucap syg pada Cik Iza:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

_Jgn Lupe Klik!_

!♥2010, kini dan Selamanya! Hak Milik Cik Chomeieyza♥!