Friday, December 16, 2011

TUTORIAL | Like Fb Fan Page sebelum masuk blog

Bila Tangan dah Gatal nak hapddett...

Hari ni rasa macam rajin pulak nak buat tutorial. Oke , hari ini kita belajar tutorial untuk buat Like Fan Pages Sebelum Enter Blog . Bermaksud bila orang nak tengok blog kita akan kuar satu mesej la kira suruh dorang like fan pages korang baru boleh masuk blog macam biasa . Like pic di bawah je ! Lihat - lihat , kang dak faham ulak ! HEHE . . .

Masa korang masuk blog iza, msti ada kan mesej macam nih ? hihii

Nah belajar tak ? Jom . Mudah je caranya ! :) 

STEPS : : :

1) Dashboard <> Design <> Edit HTML
2) Tekan Ctrl + F dan cari code di bawah.


<body expr:class='&quot;loading&quot; + data:blog.mobileClass'>

**Kalau tak jumpa cari code yang ini pulak oke .
<body>

3) Lepas tuh korang copy code kat bawah nih dan paste kan di bawah kod yang korang cari kat atas tu .

<!-- KakiNetwork.Com Likebox Pro FBFan Code Start -->
<script type='text/javascript'>KNFBFansPRO=&quot;CintaNurIeyman@AwananO&quot;</script>
<link href='http://kakinetwork.com/sources/fbfans-pro/kakiblogger.css' rel='stylesheet' type='text/css'/>
<script src='http://yourjavascript.com/0143115100/jquery.js' type='text/javascript'/>
<script src='http://connect.facebook.net/en_US/all.js#xfbml=1' type='text/javascript'/>
<script src='http://yourjavascript.com/5400531110/likeboxfbfan-pro.js' type='text/javascript'/>
<script language='javascript'>
$(document).ready(function() {
$(&#39;body&#39;).KNFBFansPRO( {
url: &quot;http://www.facebook.com/CintaNurIeyman/123206304430056&quot;,
tunggu: 5,
wait:0,
tutup: false
} );
});
</script>
<div id='fbtpdiv'/>
<!-- KakiNetwork.Com Likebox Pro FBFan Code End -->

** ABAB : Nama Fb Fan Page korang . 
     ABAB : Link Fb Fan pages korang
     ABAB : Tentukan berapa saat korang nak dia display 

5) Preview dan kalu menjadi terus SAVE ! 

** Kadang - kadang dia keluar dan adakalanya dia tak keluar ! hihii .


Mudah kan ? Selamat mencuba ! n_n


♥ Menarik? Like dan tinggalkan komen oke! tq ♥

5 000 ucap syg pada Cik Iza:

zielah's blog here..!! said...

huhu..
da try 3X...tp x jd2..!!!
frust tul,,
kene letak kt ats body tu ke??

♥Cik ieyza Nano♥ said...

@zielah's blog here..!!

copy dibawah code body tuh lah yunk.. :)

keychix said...

xjadi pown..hhmmm

♥Cik ieyza Nano♥ said...

@keychix

ape yg tak jadi? da cari code tuh betol2 tak?

Percutian Pulau said...

Salam.. maaf.. saya dh cari code tu xde pon.. blh tolong wat kan?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

_Jgn Lupe Klik!_

!♥2010, kini dan Selamanya! Hak Milik Cik Chomeieyza♥!