Thursday, December 15, 2011

TUTORIAL | Gambar Mambesar bila Cursor Menyentuh

Bila Tangan dah Gatal nak hapddett...

Opss ! tutor hari ini senang je .  Nak tahu ape ? Gambar membesar bila cursor menyentuh . maksudnya ? cuba korang halakan cursor pada gambar kat bawah nih ? membesar tak ? huhuu . macam tuh lah . Oke, lets go to the tutorial ! n_n 


Nih la Aishy iza ! comei kan ? :)
Oke, dah tahu macam mana kan, jom ikot steps di bawah . mudah je .

STEPS : : :

1) Log in akaun blog korang <> Dashboard <> Design <> Edit HTML 
2) Tekan CTRL + F dan cari code di bawah . 

<head>
3) Dah jumpa kan ? oke sekarang korang copy pulak code di bawah dan paste kat bawah code <head> tadi

<style>
.post img:hover {
-o-transition: all 0.3s;
-moz-transition: all 0.3s;
-webkit-transition: all 0.3s;
-moz-transform: scale(1.2);
-o-transform: scale(1.2);
-webkit-transform: scale(1.2); }
</style>


4) Preview dan SAVE ! Mudahkan ? iza dah cakap dah ! huhu . 

Oke, sekarang pergi SINI dan SINI ye !  

** Nak dapat duit banyak ? korang boleh daftar di SINI. tak rugi tapi lebih merugikan kalau korang tak daftar ! hihii ~~

Adios !


♥ Menarik? Like dan tinggalkan komen oke! tq ♥

0 000 ucap syg pada Cik Iza:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

_Jgn Lupe Klik!_

!♥2010, kini dan Selamanya! Hak Milik Cik Chomeieyza♥!