Saturday, December 17, 2011

TUTORIAL | Cara Mendaftar Akaun Cbox

Bila Tangan dah Gatal nak hapddett...

halloo semua ! korang komfem ada dengar cerita kan pasal Shoutbox mulai tahun hadapan nak kena bayar ? Wahh , ini tak boleh jadi nih . HAHA ! nak buat apa kita susah - susah nak bayar . Cara mudahnya adalah dengan beralih pada apa sahaja yang FREE ! hihuu ~ JIMAT !

Oke , sekarang majoriti ramai yang dah tukar daripada guna Shoutbox ke Cbox ! Jom ikot iza sebab iza nak buat tutorial pasal macam mana nak daftar Cbox . Mudah sahaja .

STEPS : : :

1) Korang kena daftar akaun Cbox dahulu . Sign Up oke ! TEKAN SINI .

2) Isi kotak -kotak tersebut dengan lengkap . Scroll ke bawah ye !


** Isi kotak kosong di bawah seperti Cbox name, Email , Password , Website blog korang

3) Tick " terms and conditions of service "
 
4) Klik Create My Cbox dan akan dapat mesej "Cbox Created " menunjukkan yang korang berjaya mendaftar akaun Cbox .

5) Login semula akaun korang seperti biasa dan klik Look and Feel dan klik pada Colour & fonts untuk tukar style, colour , font dan sebagainya .







6) Tekan 'Publish' untuk Generate Code for Cbox .


** Tutorial ini berkaitan dengan Tutorial | Cara memasang Cbox pada Blogspot . To be Continue yer ! n_n



♥ Menarik? Like dan tinggalkan komen oke! tq ♥

0 000 ucap syg pada Cik Iza:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

_Jgn Lupe Klik!_

!♥2010, kini dan Selamanya! Hak Milik Cik Chomeieyza♥!