Thursday, June 30, 2011

Couple Contest : We are not perfect by Eyra

Haloo... masa iza blogwalking iza terjumpa satu contest nih... menarik sangat contest tuh... contest nih dianjrkan oleh seorang gadis manis, tajuk contest tuh ialah COUPLE CONTEST.. Act tarikh tutup contest nih 30 jun 2011 dan arinih pon da 30 jun 2011.. iza tak tahu lah masih ada ke tak peluang pada iza untuk join contest nih..huhuu... tapi iza nak jugak...hehee...law tak diterima pon takpe asalkan iza da cuba sedaya upaya untuk join contest nih even terlewat sekalipon... ^.^


Contest ini dianjurkan oleh beliau... 
law korang nak join contest yang sweet nih boleh klik pada Banner yea.. :)

Jom kita tengOk ape syarat2nya... 


1. Menjadi Follower beliau?  SUDAH....hee...
2. Membuat satu entry? Entry ini sedang di taip pada ketika dan saat nih..huhuu...
3. Oke, now iza nak citer saat saat pertemuan iza dengan Chenta iza..hihii...

Sebelum tuh iza nak perkenalkan siapakah Chenta iza yang paling iza sayang...jom tengok pic bawah nih...

Bernama Muhd Rahman n dilahirkan dengan sifat yang sangat2 penyanyang...
law korang nak tawu beliau bergambar bergambar bersama dengan teddy bear yg iza bagi (1st  time iza bg dia adiah)
dan itulah baju kapel kami..sweet tak?? wee.. :)



Perkenalan kami bermula tanpa diduga..tanpa dirancang n sungguh iza tak sangka yang iza akan jatuh hati pada dia.. Law korang nak tahu cinta kami cinta alam siber taw...ngeh3...Orang kata cinta alam siber nih tak kekal, banyak penipuan dan macam2 lagilah..hihiii.. Tapi pada kami tak.... Semuanya terletak pada hati kita untuk menilainya, untuk menidak dan mengiyakannya...

Perkenalan kami bermula pada 14 febuari 2011 (hari valentine's day) n ianya memang kebetulan..hihii... selepas berbulan lamanya baru kami perasaan tarikh tersebut...huhu... Semuanya gara-gara statusnya pada Facebook.. Law tak kerana statusnya iza rasa sampai sekarang iza tak mengenali dia.. Dia nih kawan kepada kawan serumah iza.. Namanya AMIRA LIYANA..Nak tawu tak ape status nya yang wat iza tertarik nak komen?? (Kira mcm iza yang ngorat ye, sebab iza gatal komen status dia..tapi law iza tak komen status dia,hah?? Iza takkan kenal dia..tol tak?? hehee)  Oke, status dia berbunyik *siap ada bunyik,lalalaa*   

Status Dia :::  "Mana susah, nak cari AWEK atau nak cari KAWAN SEJATI"??

KOMEN ::

Iza :  Cari sahabat sejati lor...

Dia :: Chomey: yup btol 2.. kdng2 kita cayer shbt kita tp kat blakang habih dy kutuk kita.. Manalah nak carik sahabat sejati neyh. huhuu...

Iza  ::  alah mgutuk uh prkare biasa...hahhaa...adat la mlut manusie ne leh kiye ttup..ye tak? huhuu....tpi ada shbt sejati...antara 1000 kwn y kite ada,,pasti ada sorg....n_n



.............. dan seterusnya...nak tengok betol ke tak?? tengok pic nih.. :)





iza tak tipu kan? masa nih still lagi panggil "saya awak" lalalaa~~


Dan dia pon add iza as his Fwen kat Facebook..masa tuh iza takde apa2 perasaan langsung pada dia.. hihii... Dan cinta kami juga berputik disebabkan Blog juga.. Dia ada satu blog, blog untuk download movie n apa2 sahajalah... tak percaya? Klik sini... Iza ingat after iza approve dia, dia tag iza kat Promotion blog dia..huhuu.. Iza pon teruja n iza sangat2 meminati citer Korea n iza mintak dia masukkan banyak2 citer korea..tak sangka dia tunaikan permintaan iza dalam masa 1 hari je.. Iza off Facebook n tak lame lepas tuh iza bukak n tengOk habis penuh blog dia dengan citer korea..hahahaa~~

Dia kata iza leh request apa sahaja movie yang iza nak.. so iza pon request citer TITANIC sebab iza suke giler tengok citer tuh.. Dia pon cari n keesokannya dia upload movie TITANIC dan tag iza.. huhuu..terharunyee..ape lagi terus iza download!! n 2nd requet iza nak tengOk citer DUHAI SI PARI-PARI... Pon sama jugak...Esoknya iza dapat tagged daripada dia movie tuh..lalalaa~~ Iza pon download... Iza suh dia tengOk citer tuh...n dengan senang hatinya dia download n tengok citer tuh.. waaa lagi wat iza terharu!! ^.^ 
Maafla iza nih ada perangai sedikit poyo..ngeh3...Act citer tuh bawak banyak erti, tentang CINTA dan KASIH SAYANG.

Law korang tak percaya sila lah add dia dan tengok status dia..hahahaa... Tak lama lepas tuh mula la bibit2 percintaan antara kami... macam2 persoalan yang dia tanya pada iza... Macam mana law kita nak tawu kita jatuh cinta lah, Tanda Si Dia jodoh kita lah.. Tu lah nih lah... n iza dengan slumber nye jawap semua soalan2 yang dia tanya...hahaa...tanpa ada sikit pon pertanyaan pelik or ape2 jelah...layan je kan..huhuu... sebab tuh iza kata iza nih agak poyo sikit..hahahaa...

Pada tanggal 3 March 2011 dia meluahkan perasaan pada iza..luah melalui Mesej di Facebook taw..hahaa!! Sumernye Facebook! kui3.. Masa nih kami tak contact melalui fon langsung..sumernye Facebook...dia ckp  " Law nak tahu sape orang yang saya sayang, pergi depan cermin n tengOk wajah sape yang ada dalam cermin tuh!" dengan poyonye iza pon g lah cermin n tengok muke iza! hahahaa... sangat2 poyo masa tuh.. Iza cek2 upenya pas dia luahkan macam tuh dia terus Off Facebook dia n dia ada cakap " Saya off Fb nih n saya nak tengOk jawapannya pagi esok..Selamat malam!" mesej terakhir darinya...n malam tuh iza tak keruan di buatnya... hahahaa... Agaknya iza tidor dekat kul5 jugak la pk jawapannya padahal esok iza nak kena p keje(praktikel) huhuu...

Then iza pon time, (poyo kan? senang sangat time! hehee) dengan syarat kita berkawan dahulu even iza da time dia..lalalaa~~ Dan sejak hari itu bermulah kisah cinta antara kami... Hampir sebulan jugak la dia mintak no fon iza baru iza bagi..huhuu... (jual mahal ckit) dan start la kami mesej di fon sepanjang masa n Facebook pon sama..huhu.. Tanggal 26 March 2011 kami buat keputusan untuk pertama kalinya untuk jumpe..kire 1st date gitulah!! hee... n_n ! hihii... Masa nih memang malu2 giler..kami dapat rasa getaran yang ada pada dada kami waktu itu.. Dari jauh iza lihat senyumannya... senyuman yang sangat2 ikhlas... Dari raut yang sangat2 kacak n hensem itu..hehe.. Penuh kelembutan n sangat2 penyanyang...Kami pon jalan2 , tengok wayang, makan2 minum2 n macam2 lah...

Then pada 2 April 2011, dia mengambil keputusan untuk bawak iza jumpe family dia dekat Bentong, Pahang! masa tuh, waaa nak nanges pon ade...nanges sebab terharu+ cuak+takot..ngeh3.. Tapi Alhamdulillah semuanya oke..huhu.. Bayangkan tak sampai sebulan kapel dia da bawak iza jumpa family dia...Memang betol2 mencuakkan iza..hahaa

Dan pada  9 April 2011 dia pon bertandang ke johor untuk berjumpa dengan family iza pulak...huhuu.. Iza segan sebenarnye nak bawak dia jumpa mak ayah iza..bukan apa, t mak iza cakap iza nih gatal nak kawen dah! hahahaa...tapi iza wat tak tawu je..n Alhamdulillah keluarga iza sangat2 senang dengan kehadirannya.. n adik perempuan iza yang bongsu tuh sangat2 suke dengan die.. sikit2 "abg rahman" hehehee...

Dengan restu n berkat kedua ibubapa kami, Alhamdulillah cinta kami masih utuh dalam hati kami.. Even kami baru setahun jagung dalam percintaan nih, kami sangat2 bersyukur di perkenalkan oleh-Nya secara tak sengaja nih..sangat2 berterima kasih pada Yang Maha Esa... 

Dia dengan adik nya...(; comel kan mereka?? hehee

Di air terjun Chamang, Bentong pahang.

lambang cinta kami...

Dia sarungkan cincin kapel kami pada jari iza.. Masa nih dekat rumah dia..huhuuu
Sweet sangat2 masa nih!!! n_n

Iza dan dia di Teluk Cempedak, Kuantan..
kami sangat2 sukakan KEINDAHAN PANTAI... 

Iza sangat2 bertuah memiliki dia... Dia seorang yang penyanyang, penyabar, walau macam2 karenah yang iza wat dia sikit pon tak pernah marah iza.. Iza nih kuat mengajuk dan dia pulak suka sakat iza..ada je benda yang dia nak wat iza geram..kadang2 kami bertekak jugak,hahaa..tapi biasanya dia yang mengalah n ada jugak iza yg mengalah law mmg salah iza..kami cepat2 mintak maaf..tak boleh ngajuk lama2 lor! nanti winduu!! hehee..dia tak mahu kami bergaduh, bermasam muka..Iza ada nama manja n nama gelaran taw..sumer nih angkara dia..suke sangat2 panggil nama gelaran iza tuh..tapi rahsie lew..ta ley btawu..malu!! hahahaa....law iza majOk ngn dia iza akan cakap 1 ayat nih, dia komfem faham n bukan nak pujuk iza,gelakkan iza lagi adalah..hahaa!! Ayat tuh ape?? MATOK= MAJOK+MENGANTOK!! hahahaa... lagi majok la iza dibuatnyeee...tapi manjok manje..5min jew..pastu iza cari die balik..huhuhuu...dan  dia sangat2 comel di mata iza..huhuu... Kiutt gituu!! Sayang dia!! 

Nak tahu tak satu rahsia?? Act iza nih CINTA PERTAMA DIA!!! FIRST LOVE!!  

Dengan perkenalan yang tak sengaja membuahkan bibit2 cinta antara kami... Mudah2han Allah tetapkan hati kami untuk sentiasa cinta dan sayang antara satu sama lain... Mudah2 kami akan bersama selamanya, Dunia dan akhirat...

Walaupun abang bukan yang pertama dalam hati iza, tapi iza janji Abanglah yang terakhir! selamanya.. Semuga kita Bahagia Selamanya!!! ^.^ 
                    I love u so muchhh!! sarangheeeee...
Aishiteruuuu sayang!!... 
Iza akan sentiasa jadi Bidadari abg, Dunia dan Akhirat... 

Umm,,panjang kan?? hehee... thankzz sudi baca citer iza yang panjang lebau nih..hihihii~~ Sebenarnya tak harap nak menang pon.. Cukup sekadar nak kongsi pertemuan bahagia kami dengan korang2 sumer... 

Law penyertaan iza nih tak diterima sebab da out off day,30 jun 2011...iza tak marah...n iza terima keputusan Admin...semuga Admin bahagia disamping Chenta Admin yang tersayang!! u look so sweet!! law kawen t jemput iza mam nasi minyak Admin ye..hihiii  n_n

...............................................................

Sarangheeeee......

Untuk penjelasan yang sahih, sila ke ruang ini yea..Klik Sini... n_n


KAWAN2 IZA GELARKAN CINTA KAMI NIH ::: CINTA ALAM SIBER! 
DARI FACEBOOK KE BLOG, DARI BLOG PERGI KE JARI, DARI JARI TURUN KE HATI DAN DARI HATI TERCIPTALAH CINTA DAN KASIH SAYANG ANTARA KAMI...
ALHAMDULILLAH.... 
n_n

Lagu kapel kami?? AISHITERU..lambang percintaan kami...
i love this song very much!!


Law boleh iza berharap untuk menang sebab iza nak belikan hadiah yang paling special sempena besday dia tak lama lagy..hehee..n iza nak wat kejutan pada dia!! (:

Doakan iza menang ye.. Amin.....

♥ Menarik? Like dan tinggalkan komen oke! tq ♥

4 000 ucap syg pada Cik Iza:

Muhammad Rahman said...

Hehe Arigato Gonzaimas!!! huhu TErharunyew..

PUTERI NATASSIA said...

sweetnyer . :)

♥Putrieyman♥ said...

@Muhammad Rahman

hehee...arigato jugak abg...(:

♥Putrieyman♥ said...

@PUTERI NATASSIA

hehehee...time kasih..(:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

_Jgn Lupe Klik!_

!♥2010, kini dan Selamanya! Hak Milik Cik Chomeieyza♥!