Thursday, June 30, 2011

1** teka teki teka tekuk



 Disebabkan tadi blog wat poblem, nak upgrade kot..huhu..terbantut iza nak bagi teka teki kat korang...teka teki teka tekuk..rimau mati dalam periuk!! hahahaa...

Blogger laen hari kamis adalah hari Spontenous day, but bagi iza, iza nak wat hari kamis adalah hari untuk iza ajukan sebarang teka teki pada korang..ngeh3! kelainan yang orang cari kan?? huhuu


 Act, teka teki nih adik iza yg soal..tapi iza yang agak lampi nih tak dapat jawab!! malu dehh!! nak tawu tak??


Banyak2 binatang,binatang apa yang paling tua dalam laut??


Law anda bijak,sila jawab! law betol iza bagi 1 markah!! ekekee... ;p

Pada mereka yang dah tawu tuh, baguslah...huhuu..yang tak tawu tuh sila pikio kan jawapannye ape yek..lalalaa~~ refresh sikit minda kita..huhuu

  
JAWAPANNYA!!

 Memandangkan tade siapa yang dapat jawap, so iza akan bagitahu jawapannya... Jawapannya ialah :::

SOTONG!!!
Sebab sotong kan ada janggut, 
sebab tulah iza cakap sotong adalah binatang yang paling tua!! hahahaa


Sotong bersama janggutnye.! see? hahahaa
Wat masak pon sodap..nyumm nyummm...

Masih ingatkah anda pada sotong PAUL??? entah2 die da selamat dlm perut org kot..sebab ada yang ckp die diburu oleh rakyar jerman untuk dimasak atas kekalahan German pada Piala Dunia 2010..hahahaa



Pssttt :: teka teki laen akan menyusul,.tunggu taw!! ngeh3

♥ Menarik? Like dan tinggalkan komen oke! tq ♥

10 000 ucap syg pada Cik Iza:

Faten Ahmad said...

aku tau apa jawapan dy.. hahhaaha

jawapan dy PAUSS..kott..lalalaa~

♥Putrieyman♥ said...

@Faten Ahmad

salah...hahahaaa...sila cuba lagi ye cik faten ahmad...^.^

ghab van hal said...

ikan sisa nabi. sebab nabi da lama wafat, so sisa dia pon dikira lama jugak la kan...=)

Sesungut said...

Brung kakatua, Paus biru.. paus yg dah tua.. ikan tua.. tapak sulaiman tua.. kuda laut tua.. kucing laut.. landak laut.. timun laut.. sambal belacan.. katak.. katak yg lagi 1.. memerang.. unta.. obor2.. Arghhhhhh!!!! xtawwwww

♥Putrieyman♥ said...

@ghab van hal

memang la..tapi jawapannye salah..hihii...cuba lagi ye... (:

♥Putrieyman♥ said...

@Sesungut

wow banyaknyee!! tapi dalam banyak2 tu sumer salah..huhuu...cube lagi... (;

Mambang Terbang said...

jawapan die kura-kura :) sebab die jalan lambat, mesti umo die pun jadi cam lambat je xD .. hehee

http://violencexx.blogspot.com/

♥Putrieyman♥ said...

@Mambang Terbang

kura-kura?? urmm..tak tepat...nak yang dalam laut en. mambang terbang.. (:

Messy Girl said...

kuda laut !
heeeeeeeeeeeeeee

♥Putrieyman♥ said...

@Messy Girl

urmm...salah...hehee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

_Jgn Lupe Klik!_

!♥2010, kini dan Selamanya! Hak Milik Cik Chomeieyza♥!